O meni

simona novak

Sem Novak Simona, rojena leta 1969 v Slovenj Gradcu. Na Visoki šoli za zdravstvo v Ljubljani sem končala študij fizioterapije.

Svoje delovne izkušnje sem v 20 letih pridobivala v Termah Dobrna in v Zdravilišču Laško.

Delovala sem na mnogih fizioterapevtskih področjih kot so obravnava in rehabilitacija pacientk po ginekoloških posegih, pri težavah z inkontinenco urina ali prisotno osteoporozo.

Ogromno izkušenj sem pridobila na področju nevrologije, predvsem s pacienti po preboleli možganski kapi. Pri delu sem se posvečala tudi otrokom in mladostnikom, predvsem pri korekturah nepravilnosti drže in s tako imenovano ŠBK (šola proti bolečini v križu) pripomogla k izboljšanju drže!

Zaradi želje po dodatnem znanju in napredovanju pri svojem delu, sem se poleg mnogih internih izobraževanj udeležila tudi obsežnejšega podiplomskega izobraževanja s področja ortopedske medicine in Cyriax terapije in pridobila mednarodno priznan certifikat Nizozemske akademije za ortopedsko medicino o specializaciji na področju funkcionalne anatomije, biomehanike, preiskave in terapije hrbtenice ter zgornjih in spodnjih ekstremitet.

Obstoječe znanje sem nagradila še z znanjem s področja terapije mišično-prožilnih točk, ročne limfne drenaže po dr.Vodderju, shiatsu terapije.

Leta 2013 sem pridobila magistrski naziv s področja alternativne medicine.

Pridobila sem tekom delovnih izkušenj tudi nazive Pilates coach inštruktor, Pilates-joga inštruktor in znanje s področja joge v vsakdanjem življenju in v ta namen izvajam tudi skupinske vadbe.

Zavedanje, da lahko s svojim znanjem pomagam ljudem do kakovostnejšega življenja, me je vspodbudilo, da sem v letu 2010 odprla svojo samoplačniško fizioterapijo.

Vabim Vas, da me obiščete in naredite nekaj zase!