Naravno zdravljenje

Metoda z dotikom do boljšega počutja

Metoda združuje različna znanja tradicionalne kitajske medicine in moderne zahodne medicine: manipulacijo, akupresuro, vedo o prehrani in kineziologijo.

Z metodo dotika do boljšega počutja:
– ugotovim škodljive vplive, kateri zmanjšujejo vitalno življenjsko energijo!!!
– povečam telesno odpornost!!!
– odpravim ali vsaj zmanjšam različne vrste bolečin!!!
– pospešim okrevanje po boleznih in poškodbah s poživitvijo samozdravilnih mehanizmov.

Shiatsu

Shiatsu spada k japonski tradicionalni medicini. Ta, več ko 4000 let stara metoda je preprosta, a zelo učinkovita in zanesljiva oblika diagnostike, zdravljenja in preventive.

Služi sprostitvi, harmoniziranju delovanja notranjih organov in s tem boljšemu počutju in ohranjanju celostnega zdravja posameznika.

Shiatsu terapevt preko obleke s pritiski s prsti na akupresurne točke, masažo, z raztezanjem udov, gnetenjem, sproščanjem zategnjenih mišic, podpiranjem šibkih področij uravnoveša telesno energijo.

Ta metoda je še posebej priporočljiva pri stresnih čustvenih stanjih, pri sproščanju napetosti in za umirjanje živčnega sistema.

Joga

Sistem Joga v vsakdanjem življenju deli klasične asane in pranajame v osem stopenj, ki se začenjajo s sarva hitta asanami (vaje,ki koristijo vsakomur):
Prvi, pripravljalni stopnji sledi sedem stopenj, ki postopno vodijo k zahtevnejšim asanam in pranajamam.

Joga pomeni povezati, združiti. Jogijske vaje učinkujejo vsestransko, usklajujejo telo, duh, zavest in dušo.

Joga pomeni obvladovati vsakdanje težave, zahteve in skrbi. Če se ukvarjamo z njo, bolje razumemo sebe, ostale in smisel življenja.